Στις 8 περιοχές που “έβρασαν” από τη ζέστη η Τανάγρα και η Θήβα– «Ανάσα» από αύριο

Η αφρικανική σκόνη, σε συνδυασμό με τη ζέστη, κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα – Δείτε πίνακες με τις ελάχιστες θερμοκρασίες σε 8 περιοχές

Σε υψηλά επίπεδα διατηρούνται και σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι θερμοκρασίες, ξεπερώντας μάλιστα τους 44 βαθμούς Κελσίου στις Βουκολιές Χανίων, σύμφωνα με τις μετρήσεις του meteo.gr ενώ από αύριο, Παρασκευή 14 Ιουνίου, αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία και να δροσίσει ελαφρώς.

Επίσης, σύμφωνα με το meteo.gr, σε Κρανίδι, Άγιους Πάντες Χανίων, Πλώρα Ηρακλείου, Τανάγρα, Σπάρτη, Ακρωτήρι Χανίων και Νέα Οδό Θήβας η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Οι 8 περιοχές με τις μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα:

Βουκολιές Χανίων 44,5 βαθμούς Κελσίου
Κρανίδι 43,9
Άγιοι Πάντες Χανίων 43,7
Πλώρα Ηρακλείου 43,5
Τανάγρα 43,5
Σπάρτη 43,4
Χανιά-Ακρωτήρι 43,3
Θήβα-Νέα Οδός 43,2

Οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα:

meteo

Το meteo.gr επίσης, έδωσε και τις περιοχές με τις ελάχιστες θερμοκρασίες σήμερα. Στη Βλάστη Κοζάνης καταγράφηκαν 12,6 βαθμοί Κελσίου.

Οι 8 περιοχές με τις ελάχιστες θερμοκρασίες σήμερα:

Βλάστη Κοζάνης 12,6 βαθμούς Κελσίου
Βωβούσα Ιωαννίνων 13,1 βαθμούς Κελσίου
Βαρικό Φλώρινας 13,7 βαθμούς Κελσίου
Σέλι 13,7 βαθμούς Κελσίου
Οχυρό Νευροκοπίου 13,9 βαθμούς Κελσίου
Νέος Καύκασος 14,4 βαθμούς Κελσίου
Μεσόβουνο Κοζάνης 14,4 βαθμούς Κελσίου
Ασπράγγελοι Ιωαννίνων 14,6 βαθμούς Κελσίου

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες σήμερα:

meteo2

Αύριο με βάση το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ο καύσωνας μας εγκαταλείπει, με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά, ενώ από το Σάββατο (15.06.24) τη «σκυτάλη» παίρνουν οι βοριάδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο